Banner Sign and Pro

Bedrukkingsmogelijkheden

Bedrukkingsmogelijkheden

Optimale kwaliteit van de bedrukking
Een flink aantal produkten uit onze shop kan bedrukt worden. De bedrukkingskwaliteit van uw produkt is in eerste instantie afhankelijk van de kwaliteit van de aangeleverde opmaak bestanden. Het allerbeste resultaat kunnen wij voor u bereiken indien uw ontwerp is opgeslagen als .eps of .ai en bij voorkeur opgemaakt in Illustrator of Photoshop, maar een high resolution PDF mag natuurlijk ook.

Let wel even op de specificaties van dergelijke bestanden (zie hieronder). En heeft u geen ai, eps of highres PDF bestand maar wel een hoge resolutie jpg of ander bestand stuur dat dan vooral op zodat wij even kunnen kijken of het voor uw bestelling te gebruiken is.

Hoe stuurt u uw bestanden naar DisplayXL?
Nadat u uw order op onze website heeft ingevoerd krijgt u aan het einde van het bestelproces een mogelijkheid om uw bestanden toe te voegen of wordt u hierom gevraagd per email door onze studio. Maar natuurlijk kunt u uw logo of andere bestanden ook per separate mail naar ons toezenden (shop@displayxl.com) Graag onder vermelding van het ordernummer. Doe dit alleen voor bestanden kleiner dan 10MB, zijn de bestanden groter gebruik dan de gratis mogelijkheid via www.wetransfer.com

Wij maken altijd eerst een bedrukkingsvoorstel
Aan de hand van de door u ingestuurde bestanden maakt onze studio eerst een bedrukkingsvoorstel. Dit voorstel wordt op onze site voor u klaargezet. Meteen daarna krijgt u per email een uitnodiging om het voorstel goed te keuren.

Vrijgave voor bedrukking
Voordat wij starten met bedrukken hebben wij altijd de goedkeuring nodig op het door ons gemaakte bedrukkingsvoorstel. Zonder deze vrijgave kan er niet worden geproduceerd! Het bedrukkingsvoorstel ontvangt u van ons als pdf, per separate mail of via onze speciale artwork tool. Als u het voorstel afkeurd wordt er een nieuw voorstel voor u gemaakt en krijgt u opnieuw een uitnodiging per email om het (nieuwe) voorstel goed te keuren.

De levertijd
Nadat wij uw goedkeuring hebben ontvangen start de levertijd zoals die is opgegeven bij het betreffende produkt.

 

Druktechniek 

Door ons wordt vrijwel uitsluitend een digitale druktechniek gebruikt. Bij digitale druk wordt uw bedrukking rechtstreeks aangebracht op het gekozen materiaal. Eventueel wordt het materiaal contour gesneden, zoals voor beleteringen. Uw logo, tekst of foto’s worden digitaal full-color geprint op een zeer speciale materialen. Het materiaal krijgt daarna nog een nabewerking of wordt voorzien van een speciale coating waardoor verkleuring en beschadiging wordt voorkomen. Een eventueel aangebrachte coating geeft bijvoorbeeld een extra briljante verschijning aan uw logo, tekst of foto of voorkomt dat de bedrukking door UV licht zal vervagen.

Digitale druk heeft als voordeel dat het erg snel gaat, een zeer fijne bedrukking toelaat, altijd full-color is en eventueel elk individueel produkt zijn eigen bedrukking kan krijgen. De minimale oplages zijn daardoor altijd laag, vaak al per stuk. Doordat digitale bedrukking altijd wordt opgebouwd uit 4 basis kleuren (zwart, magenta, geel en blauw) zijn sommige PMS kleuren moeilijk te reproduceren. U mag ons natuurlijk altijd vragen om eerst even een proefdruk toe te sturen zodat u vooraf kunt zien wat het resultaat gaat zijn. 

De drukproef
Desgewenst maken wij maken eerst een drukproef voordat wij uw bestelling uitvoeren. Een drukproef is geheel kosteloos maar verlengd de levertijd natuurlijk wel. 

Specificaties aan te leveren bestanden
Onze voorkeur gaat uit naar vector/lijnbestanden opgemaakt in Adobe Illustrator (.AI of .EPS bestand), Kleuren indien mogelijk aangeven in Pantone Solid Coated (PMS kleuren). Lettertypen/fonts omzetten naar contouren/lijnomtrekken of stuur het lettertype mee als .TTF bestand Ingesloten afbeeldingen als apart bestand aanleveren. Bestanden met de extensie JPEG, GIF, TIFF, PSD voldoen doorgaans niet aan de gewenste kwaliteit. Omzetten naar EPS of AI levert niet het gewenste effect. Desgewenst kunt u toch dergelijke bestanden aanleveren wij zullen dan bezien in hoeverre ze misschien toch bruikbaar zijn. 

Wat te doen indien u niet de juiste data voorhanden hebt?
Uiteraard kunnen wij ook aan de hand van aangeleverde scans, fotobestanden en andere opslagmethodes (JPG.TIFF enz.) een voorstel maken. De kwaliteit van de bedrukking is echter dan afhankelijk van de kwaliteit van de data en door ons niet te beïnvloeden. Een garantie op de gewenste kleurweergave kunnen wij in een dergelijk geval niet geven.
Wanneer u niet zelf beschikt over een illustrator.eps of .ai bestand dan heeft uw drukker of reclamebureau dat vrijwel zeker voorhanden. Vraag dus eerst nog even bij uw drukkerij of reclamebureau of zij het juiste bestand beschikbaar hebben. Is dit er niet stuur dan het materiaal dat u heeft (desnoods per gewone post) naar ons toe. Wij bekijken dan of het mogelijk is om het logo digitaal te reproduceren. Indien hier meerkosten voor zijn zullen wij u vooraf om goedkeuring vragen.