Banner Sign and Pro

Veel gestelde vragen

wie is kerstkoerier.nl?

Kerstkoerier, een bezorgservice voor kerstbomen, is een initiatief van Displayxl. Binnen Displayxl worden verschillende activiteiten ontplooid steeds voor specifieke doelgroepen. Doordat er in het midden van Nederland geen echt gespecialiseerde kerstboom leverancier is kregen wij diverse vragen van onze bedrijfsmatige klanten voor kerstbomen. Wij hebben er vervolgens voor gekozen om kerstboom leveringen ook voor particulieren mogelijk te maken waardoor de condities voor iedereen gunstiger uitvallen.

Wij leveren onze bomen al jaren aan gemeentelijke instellingen, bedrijven en verenigingen en dit jaar wellicht ook aan u?

U kunt bij ons al uw vragen over kerstbomen kwijt, of het nu om één boom van 1.75m gaat of over hele grote bomen of zelfs als u meerdere bomen op verschillende locaties wilt laten afleveren. Zelfs als wij ze voor u op locatie moeten voorzien van lampjes en overige aankleding. Als u een offerte wilt ontgangen klik dan hier.

welke bomen levert Kerstkoerier.nl

U kunt bij ons terecht voor elk formaat boom maar tot een lengte van ca. 4.0 meter leveren wij uitsluitend Nordmann bomen. Deze bomen zijn mooier gevormd, sterker en laten vrijwel geen naalden vallen. Ze zijn wel duurder dan de normale kerstspar maar u zult zien dit zijn ze zeker waard. Voor grotere bomen zijn wij afhankelijk van de beschikbaarheid. Grote bomen worden veelal eerst gefotografeerd en aan u voorgesteld voordat ze daadwerkelijk gekapt worden.

Hoeveel lampjes zijn er nodig

Natuurlijk blijft dat erg persoonlijk maar dit is een goede richtlijn als u een echt verlichte boom wilt:

 • boom ca. 1 meter hoog - 100 lampjes
 • boom ca. 2 meter hoog - 200-400 lampjes
 • boom ca. 3 meter hoog - 300-500 lampjes
 • boom ca. 6 meter hoog - 500-1000 lampjes
 • boom ca. 8 meter hoog - 800-2000 lampjes
 • boom ca. 10 meter hoog - 1000-2500 lampjes

Verzorging

Hoe houd ik mijn boom zo lang mogelijk goed? Een aantal tips op een rijtje:

 • zet de boom altijd in een voet waarin een waterreservoir is opgenomen of rechtstreeks met zijn stam in de volle grond (buiten);
 • zet een boom zo ver mogelijk weg van een warmtebron;
 • eventueel kunt u wat suiker toevoegen aan het water waarin de boom is geplaatst;
 • een erg droge boom kan in slechts 50 seconden geheel in lichterlaaie staan, regelmatig het water reservoir aanvullen voorkomt dit vrijwel geheel, een vochtige boom wil vrijwel geen vlam vatten;
 • gebruik alleen deugdelijke verlichting die geen warmte geeft (Led) in uw boom en doe deze uit als u geen toezicht heeft op de boom.

Ik wil de boom door de bezorger laten plaatsen en optuigen

Dat kan! Een standaard plaatsing en het optuigen met de meebestelde accessoires kunt u eenvoudig via de website doorgeven. Een standaard plaatsing betreft het leveren van de boom op de begane grond van uw woning op een goed toegankelijke plaats en in een voet die meebesteld is op onze website. Heeft u een voet die vergelijkbaar is dan kunnen wij daar de boom ook in plaatsen.

Heeft u zelf al materiaal waarmee u uw boom opgetuigd wilt zien dan kan dit in overleg ook door onze mensen uitgevoerd worden hier is alleen wel vooraf overleg voor nodig en wij zullen u ons uurtarief in rekening brengen.

Afleverkosten

De afleverkosten van onze bomen zijn 17.50 per levering. Levering in de plaatsen Bilthoven, Austerlitz, Den Dolder, Bosch en Duin, Huis ter heide en Zeist zijn gratis.

Afleveringstijden

Als u online besteld in onze shop kunt u kiezen voor een aflever datum. Indien u dit wenst kunnen wij een aflevertijdstip opgeven één dag voordat uw bestelling bezorgt wordt. De opgegeven aflevertijd is altijd met een marge van ca. 1 uur.

Betalen

In onze webshop kunt u betalen met credit card en het veilige iDEAL. Vooral de laatste betaalvorm stellen wij zeer op prijs. Natuurlijk kunt u ook contant betalen aan de bezorger maar wilt u dan zorgen voor gepast geld? Onze bezorgers hebben natuurlijk wisselgeld bij zich maar kunnen niet tussendoor op ons kantoor komen wisselen. We hopen op uw begrip en medewerking.