Banner Sign and Pro

Materialen gebruikt door DisplayXL

Bisonyl

Bisonyldoek is een verzamelnaam voor alle spandoelen en zeilen die gemaakt zijn van twee lagen PVC materiaal met daartussen een geweven structuur van polyester. De PVC lagen geven het mooie uiterlijk aan het materiaal de polyesterlaag voor de sterkte. Bisonyl doek is dus erg sterk en kan brandvertragend uitgevoerd zijn (de zogenaamde B1 kwaliteit). De kwaliteiten worden hieronder verder uitgelegd.

Bisonyl Frontlit

Dit is een Bisonyl variant die aan één zijde glad is afgewerkt en doorgaans een gewicht heeft van 510 tot 520 gram per vierkante meter. Dit materiaal is gering licht doorlatend en heeft aan de achterzijde een lichte wafelstructuur.

Foto 1: rol materiaal  (foto’s met watermerk uitvoeren)

foto 2: foto voorkant materiaal

foto 3: foto achterzijde materiaal

 

Bisonyl blockout

Blockout heeft betrekking op de licht doorlatendheid. Dit doek heeft aan beide zijden een glad afgewerkte structuur en laat vrijwel geen licht door waardoor het ook aan twee zijden beprint kan worden. De gewichtsklasse is doorgaans tussen de 500 en 700 gram per vierkante meter en kan dus zwaarder uitvallen dan Frontlit. De “blockout” eigenschap wordt bereikt doordat dit materiaal uit vier lagen bestaat: aan beide zijden PVC, daartussen een zwarte folie en de polyester weeflaag.

Foto 1. voor en achterkant materiaal

foto 2. zijkant materiaal

Meshdoek

Meshdoek is een een frontlit Bisonyl met daarin klein gaatjes. De gaatjes maken dat dit doek wind door kan laten waardoor de belasting van het frame waarin het doek wordt opgenomen minder zwaar is. Een groot nadeel van meshdoek is dat indien er licht op de achterkant van het doek schijnt de presentatie een stuk minder wordt of zelfs vrijwel onleesbaar. DisplayXL past daarom weinig meshdoek toe en voert haar frames zwaarder uit. Soms is het echter onmogelijk om dit te doen en dan is een Meshdoek een prima oplossing, zeker als er geen licht van achteraf komt zoals bijvoorbeeld aan een bosrand of tegen een muur of schutting.

Printbaarheid Bisonyl

Alle Bisonyl materialen zijn prima te beprinten in fullcolor. DisplayXl gebruikt vrijwel uitsluitend solvente inkten die een hoge glans, kleurechtheid en UV bestendigheid hebben. De maximale formaten die wij uit één stuk kunnen maken zijn:

Bisonyl: 4.80 breedte bij 50 meter lengte

Grotere afmetingen zijn natuurlijk ook mogelijk maar krijgen altijd een lasnaad.

Meshdoek: 2.40 breedte bij 50 meter lengte

Vlaggenstof

Vlaggenstof is een 100% polyester geweven stof en de naam zegt het al: het wordt het meeste toegepast voor vlaggen. Deze stof is prima te beprinten. Beprinten van polyester stof kan rechtstreeks op het doek of via de zogenaamde sublimatie methode. De laatste methode wordt vrijwel uitsluitend bij DisplayXL gebruikt omdat het de kleurechtheid, hoge glans en UV en wasbestendigheid lange tijd garandeerd. De sublimatie methode wil zeggen dat de stof eerst bedrukt wordt en daarna in een “oven” wordt “ingebrand” in de stof. Vlaggenstof wordt aan één kant bedrukt maar als er voor sublimatie is gekozen dan is de achterzijde van de stof toch vrijwel kleurecht aan de voorzijde.

Afwerking van de vlaggenstof is niet altijd nodig door er een zoom in te naaien. De stof kan namelijk met speciale apparatuur zo gesneden worden zodat de randen meteen ook “gelast” zijn. De stof rafelt daardoor niet en de print op uw vlag kan daardoor tot de rand ongestoord doorlopen.

Maximale maat zonder las/stik-naad

Bisonyl: 2.40 breedte bij 50 meter lengte

Grotere afmetingen zijn natuurlijk ook mogelijk maar krijgen altijd een lasnaad.